LYS SINAVINA GİRECEKLERE TAVSİYELER



      LYS SINAVINA GİRECEKLERE TAVSİYELER

      Uzun bir çalışma maratonunun ardından lys sınavına günler kaldı ve sayılı günler çabuk geçer deyip bu süreci daha verimli değerlendirmeniz açısından sizlere biraz kendi deneyimlerimden örnekler vereceğim.
     Sınav yaklaştıkça ister istemez verdiğimiz emeğin karşılığını alma algısıyla hareket eden duygularımız bizi bir şekilde heyecana sokuyor.Bu durum olası muhtemel bir durumdur ve gayet normal bir şekilde karşılamalısınız. Yapacağınız tek şey sınav anından heyecanınızı kontrol altına almak ve sınava odaklanmak.
Gelelim sınav anına; sınavda soruları çözerken bana göre yapmamız gereken en önemli  şey lys sınavında çözdüğümüz sorulara takılıp kalmamak.Soruları çözerken soruyu çözemeyeceğimizi anladığımız anda hemen soruya bir işaret bırakıp diğer soruya geçmeliyiz.Çözemeyeceğimiz her soruda harcayacağımız zaman boşa gidecek ve bizler belkide çözebileceğimiz soruları zaman kaybından ötürü göremeyeceğiz.Burası gerçekten hassas bir nokta ve buna fazlasıyla dikkat edilmesi gerekir diye düşünüyorum.Bunun yararını görmek istiyorsanız birkaç deneme sınavını bu şekilde çözebilirsiniz.
  Önemli olduğunu düşündüğüm noktalardan biri ise sözel kısımda çözdüğünüz sorularda bütün şıklara bakmanızı tavsiye ederim. Belki sizler  cevap biliniyorsa diğer şıklara bakmaya gerek yoktur diye düşünüyorsunuz ama emin olun ÖSYM sizi şaşırtacak bir yol bulup sizleri yanlış cevabı işaretlemeye yönlendirecektir.Bu yüzden kesinlikle bütün şıkları okumakta fayda var ve sizlerin soruları çözerken daha garantici olmanızı sağlayacaktır.
   Bunların tamamı birer tavsiye niteliğindedir ve kendi tecrübelerimden edindiklerim olup sizlerle paylaşmak istedim.Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.Başarılar.
  
                                                                                                                  

Yorumlar