Özel Yurt Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Üniversiteye gidecek öğrenciler  özel yurtları seçerken yurtların özelliklerini ve seçeneklerini iyi araştırmaları gerekiyor.
Yurdu seçerken kendinize ve bütçenize uyan yurdu seçerken dikkat etmeniz gerekir. Yükseköğretim öğrenci yurtları kayıtlarını yıllık olarak yaparlar. Yani sene başında yurtta kayıt yaptırdığınız da  1 öğrenim sezonu boyunca sözleşme imzalanır ve sene boyunca sözleşme geçerlidir.

Yurtlardaki Disiplin

Özel yükseköğretim yurtları ailelerinden uzakta üniversiteye gidecek olanların öğrencilerin sorumluluklarını taşırlar. Dolayısıyla özel yükseköğretim yurtlarında bir takım disiplin kurallarına hazırlıklı olmanız gerekir.
Örneğin ; Yurda en geç giriş saatini öğreniniz.

Odanızda Kalacak Kişi Sayısı

Özel yurtları seçerken sizle beraber odanızda kalan kişi kalacağı isteğinize göre değişecektir. Çünkü bu konu derslerinizi çalışırken avantaj veya dezavantaj olabilir. Yurtlarda odada ne kadar kişi sayısına göre fiyat değişecektir.

Yurdun Hizmetleri

Diğer yandan yurdun sağladığı ısınma, çamaşır, sıcak su, yemek gibi hizmetler sizin tercihinizde önemli yer oluşturmalıdır.
Yurt tercihinde şu konular önem arz etmektedir;
- Yurtta yemek  verilip verilmediğini sorgulayın. Eğer yurdun yemekhanesini görme imkanınız varsa inceleyin.
- Sosyal imkanları varmı varsa nelerdir. (Internet ,spor salonu gibi)
- Yurdun ısınması nasıl sağlanıyor, 24 saat sıcak su var mı?

Yurdun Üniversiteye Göre Konumu

Bir diğer önemli konu ise yurdun üniversiteye yakın olup olmaması. Üniversiteden yurda nasıl gidileceği, toplu taşıma araçlarının son sefer saatlerinin saat kaçta olduğunu araştırın.


Sizlere diğer tavsiyemiz de yurt aramaya giderken mümkünse iki kişiyle gitmeniz. Sizin görmediğiniz eksikleri yanınızda ki görebilir.

Yorumlar