Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor ?


Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor ?

Üniversitelere tercih sonuçları açıklandı. Üniversite adayları tercih sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sayfasından (https://sonuc.osym.gov.tr) T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM aday işlemleri şifreleriyle öğrenebilecek. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamada bütün üniversite tercih işlemlerinin tamamlandığı söyledi. Adaylar için ayrıca tercih sonuç belgesi yazılı olarak basılmayacak ve adayların evlerine gönderilmeyecek.

Üniversite Kaydı Ne Zaman Başlıyor 

Adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında gidecekleri üniversiteler tarafından yapılacak. Üniversite adayların kayıt için tercihinde çıkan programının bağlı bulunduğu üniversiteye giderek, belirtilen süre içerisinde kayıt yapması gerekiyor. 

Elektronik Kayıtlar Ne Zaman ve  Nasıl Yapılacak

Devlet üniversitelerini kazanan öğrenciler isterlerse elektronik kayıtta yaptırabilirler, elektronik kayıtlar  28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında e - kayıt yaptırabilir. Elektronik kayıtlar zorunlu olmayıp adayın isteğine bağlı olacak. Elektronik kaydı tercih    etmeyenler ise yükseköğretim kurumuna başvuracak. Üniversiteye  erleşen adaylar, T.C kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresinden kaydını yapabilir.

Yorumlar