KYK Burs ve Kredi Başvuruları 2015-2016

KYK Burs ve Kredi Başvuruları 2015-2016
KYK Burs ve Kredi Başvuruları 2015-2016

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla aileler ve öğrenciler yurt telaşına girdi. Üniversiteye gitmeye hak kazanan öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı devlet yurtlarında kalmak için KYK burs başvurusu yapması gerekiyor. Üniversite kyk yurtlarının başvurusu başladı.  Devlet yurtlarına başvurmak isteyenler aşağıdaki KYK yurduna kayıt adlı linke tıklayarak kyk yurt başvurusunu yapabilir.

KYK burs ve kredi başvuru tarihleri kurumun resmi internet sitesinden ilan edildi ve kyk yurtları için başvurular başladı. Ön lisans ve lisans adaylarının kredi ve burs başvuruları için KYK internet adresinden başvuru yapmaları gerekiyor.

KYK Yurtlarında Başvuruları Değerlendirilmeyecekler

 KYK burs ve yurt başvurma kriterleri. Hangi durumlarda devlet bursu ve yurdu verilmez gibi sorularınızın cevabını yazdık. Daha ayrıntılı bilgiler için KYK'nın resmi internet sitesini ziyaret edin.

- Hiçbir yüksek öğretim kurumunda kaydı olmayan öğrenciler
- Kurum ve kuruluş yurtlarından "süresiz çıkarma cezası" almayan öğrenciler
- Asgari ücretle veya daha fazla bir maaşla ile sürekli bir işte çalışan öğrenciler veya sürekli geliri olan öğrenciler(Tatil döneminde staj yapan yada geçici olarak çalışan-en fazla 120 gün - hariç
- Sabıkası bulunan öğrenciler(Taksirli suçlar hariç)
- Toplu yaşama yerlerinden yaşamaya engel olabilecek seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı bulunan öğrenciler
- Ailesinin ikameti üniversitenin bulunduğu büyükşehir belediyesinde olan öğrenciler (Belirtilen ilçeler hariç)

Bilgileri Güncelleme Son Güne Kadar Devam Edecek

Kyk yurt başvurusu yapan adayların bilgilerini güncellemesi başvuru tarihinin sonuna kadar devam edecek. Girmiş olunan bilgilerde yanlışlık veya düzeltme yapmak isteyenler için başvuru yaptıkları siteden bilgilerini tekrar girerek başvuru bilgilerini güncelleyebilir.

Adayların Girmiş Olduğu Bilgileri 11 Devlet Kurumu Teyit Edecek

Adayların girmiş oldukları başvuru bilgilerini 11 devlet kurumunda teyit edildikten sonra başvurular değerlendirilmeye alınacak.

Başvurusunu Daha Sonra Yapacaklar

İlk kez özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, İlk kez lisansüstü programlara katılacak öğrenciler, 2015-2016 öğretim döneminde yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler ve kurumun yurtlarında kalıp öğrenim süresini uzatan öğrenciler ise başvurularını daha sonra yapacak.

Yorumlar